הצד האפל של גוגל
בחלקים מסויימים בעולם, “Google Search” הוא לא מנוע החיפוש המוביל.
כך זה בסין, רוסיה, ומדינות רבות במזרח אירופה, וגם בחלק ממדינות דרום אמריקה.
היום נדבר על סין.
百度 בַּאידוּ
באידו הוא מנוע חיפוש פופולרי בסין, החוסמת רבים משירותי התוכן של גוגל כולל מנוע החיפוש של גוגל. רבים מהנושאים הקשורים לסין, מכוסים בצורה מעמיקה יותר בחיפוש ב”בַּאידוּ”
הפירוש המילולי של “באידו” בסינית הוא “מאה פעמים”. תאגיד טכנולוגיה סיני שמרכזו בהֵידִיאַן בבייג’ינג. בין שירותי התאגיד אנציקלופדיה מקוונת ומנוע חיפוש המדורג רביעי בגודלו בעולם, ובו מבוצעים מעל 50% מחיפושי האינטרנט בסין. התאגיד פועל משנת 2000. שווי שוק הוערך ב2023 ב 40.1 מיליארד דולר.
תרגמו את העמוד מסינית לאנגלית
מתרגמים את עמוד בדפדפן כרום עם תוסף “גוגל טרנסלייט” לכרום.
איך מתקינים?
נכנסים לתפריט דפדפן “כרום” – בלחיצה על שלוש הנקודות בפינת דפדפן כרום.
בוחרים בין האפשרויות בתפריט את EXTENTIONS > חנות מקוונת > ומחפשים GOOGLE TRANSLATE > מתקינים בלחיצה על כפתור התקנה כחול בראש העמוד של התוסף.
אפשר להדביק את הכפתור של “גוגל טרנסלייט” בתפריט העליון של הדפדפן – צמוד לחלון בו מופיע קישור העמוד/מילות החיפוש
תרגום העמוד בגלישה בתוך סין
שירותי גוגל כולל גוגל טרנסלייט חסומים בסין.
אפשר להתקין אפליקציית תרגום חלופית או להעזר בשירותי וי.פי.אן VPN כדי לקבל גישה בתוך סין לשירותי גוגל, פייסבוק, יוטיוב וכדומ.
וי.פי.אן – הוא חיבור למחשב/סרבר, שבמקרה זה נמצא מחוץ לסין. החסימה הסינית לא כוללת את כתובת המחשב אליו מתחברים. מהמחשב החיצוני אליו התחברנו – אפשר לגלוש לכל מקום באינטרנט כיוון שהוא נמצא מחוץ לסין ואין חסימה.
הסינים מאתרים מעת לעת כתובות של מחשבי וי.פי.אן וחוסמים אותם. ספק הVPN מספק כתובת חדשה.
תוכנות שונות מספקות חיבור מתחלף, המתחבר דרך כתובות איי.פי שונות מדי כמה שניות, וכך לא מאפשר חסימה של כתובת מחשב אחד אליו מתחברים לאורך כל הגלישה.