מפגינה מול יו”ר הכנסת אוחנה בקוסמוי, בתאילנד שנקרעת בשסע פוליטי כמו בישראל

תצלום מסך באדיבות: חשבון טוויטר Rachel Mohoni

רחל מוהורוני יצאה לחופשה בקוסמוי. באחד החופים היא הבחינה ביו”ר הכנסת אוחנה ובני משפחתו. כמתנגדת לרפורמה היא החליטה להתעמת. ההמשך לא היה נעים.

בול בתאילנד. ממלכה עם שסע פוליטי קורע, כמו בישראל. פרלמנט תקוע, חוק גיוס שנוי במחלוקת. אותו דבר, רק הפוך. כי בתאילנד, הליברלים זכו בבחירות ורוצים לבצע שינויי חקיקה. השמרנים בתאילנד, מסכימים לצורך בשינוי, אבל מתנגדים לשינויים שהליברלים רוצים לבצע.  

בעימות נשמע אמיר אוחנה חוזר ואומר “יש פה ילדים כרגע, זה לא מתאים עכשיו”.  בתשובה עונה לו המפגינה: גם לי יש פה ילדים עכשיו ברגע זה”. 

צורת התגובה, וכן העיתוי והמקום, זכו לביקורת בישראל.

העימות התרחב בטוויטר. רבים ביקרו את התנהגותה של רחל. רבים תמכו. כך קיבל הציוץ של רחל בטוויטר 3,338 לייקים, ומאות רי-פוסט, ציטוטים, ואינספור תגובות.

בציוץ בטוויטר, רחל תיארה את המפגש:

אז פגשתי את אמיר אוחנה בקוסמוי והיו לי כמה דברים להגיד לו לאפס. בתגובה קיבלתי איומים במכות מבן הזוג שלו (שהתאדה שניה אחרי שהזכרתי לו שאנחנו בתאילנד) אחר כך חזרתי לדבר עם אוחנה אבל זה לא באמת עניין אותו, מה שעניין אותו זה שהילדים שלו ישמעו את האמת וכרגיל בורח מאחריות

Rachel Mohoni on Twitter: “אז פגשתי את @AmirOhana בקוסמוי והיו לי כמה דברים להגיד לו לאפס. בתגובה קיבלתי איומים במכות מבן הזוג שלו (שהתאדה שניה אחרי שהזכרתי לו שאנחנו בתאילנד ) אחר כך חזרתי חזרתי לדבר עם אוחנה אבל זה לא באמת עניין אותו, מה שעניין אותו זה שהילדים שלו ישמעו את האמת וכרגיל בורח מאחריות pic.twitter.com/6058KIMwbi / Twitter”

אז פגשתי את @AmirOhana בקוסמוי והיו לי כמה דברים להגיד לו לאפס.

תגובות גולשים – בעד ונגד

הגולשים התחלקו לתומכים ומתנגדים, שהתווכחו ביניהם.

בול בתאילנד – אותו סכסוך אבל הפוך

תאילנד וישראל הן מדינות שונות מבחינת אופי ותרבות, אבל בשתיהן משבר פוליטי-חברתי דומה מאוד.  כל כך דומה, שגם התאילנדים וגם הישראלים, תקועים בקשר גורדי שאי אפשר להתיר. חברה, צבא, ומדינה. מסובכים, בלי יכולת להתיר את המשבר.

יקום טרופי מקביל | “דלתות מסתובבות”

ראש ממשלה מואשם בפלילים

טקסין צ’ינוואט ทักษิณ ชินวัตร נבחר לראשות הממשלה בתאילנד ב2001. טייקון בעל חברת סלולר שהקים את מפלגת אוהבי תאילנד “תאי רק תאי” .

“תאילנד הראשונה” ו”תאילנד השנייה”

טקסין הבטיח לצמצם פערים בין “תאילנד הראשונה” ל”תאילנד השנייה”. לשפר את מעמדם וזכויותיהם של החקלאים בכפרים. שלטונו התאפיין בשיפור כלכלי וגם בהשקטת קולות מתנגדים. בין השאר חוקקה ממשלתו ביטוח בריאות בסיסי לכל, וכן אישרה הלוואות לבני המעמד הנמוך.

מתנגדיו של טקסין האשימו אותו בפופוליזם, נתינת מתנות כדי לקושש קולות, מינוי מקורבים, ושחיתות.

ב2006 טקסין הודח בהפיכה צבאית. טקסין ברח מתאילנד, הוא הועמד לדין והורשע בהיעדרו בעבירות שחיתות. מאז הוא חי בגלות בדובאי כמעט 15 שנים. עונשי מאסר שעדיין לא התיישנו, ממתינים לו בתאילנד אם יחזור.

ב2011 מונתה אחותו של טקסין, ינגלוק צ’ינוואט, לראש הממשלה, אחרי ניצחון בבחירות שהתקיימו אחרי הפיכה צבאית נוספת. היא הודחה ב2014 בעוד הפיכה צבאית. גם היא ברחה מהממלכה ונידונה והורשעה בהיעדרה בגין עבירות שחיתות.

הבת של טקסין פטונגטן צ’ינוואט, נכנסה לפוליטיקה, ומיד נבחרה לראש המפלגה השנייה בגודלה בבחירות שנערכו במאי השנה 2023.

פרלמנט תקוע

“מוב פורוורד”, היא המפלגה הגדולה בבחירות מאי 2023 בתאילנד. מפלגה ליברלית שזכתה ב150 מקומות בפרלמנט. המפלגה הקימה קואלציה עם 8 מפלגות נוספות, אולם לא הצליחה להשיג את הרוב הדרוש למינוי ראש המפלגה, פיטה למג’רנרט, לראשות הממשלה. למה? כי הצבא שינה את החוקה ועתה צריך להשיג רוב מהבית העליון והתחתון יחד. הבית העליון מורכב מסנאטורים שמרנים שמונו בתקופת השלטון מטעם הצבא אחרי ההפיכה האחרונה.

תאילנד היא מונרכיה חוקתית עם שני בתי נבחרים כמו באנגליה. בבית התחתון 500 חברי פרלמנט. בבית העליון 249 סנטורים.

שייק שוקולד מנטה שהפך IN ואז נמחק מתפריטים, בגלל פוליטיקת שסעים בפרלמנט

חוק הגיוס לצבא

סלע המחלוקת הן הרפורמות ש”מוב פורוורד” רוצה לקדם. שינוי החוק האוסר ביקורת ופגיעה בבית המלוכה. שינוי חוק הגיוס לצבא, ועוד.

השמרנים וביה”ש נגד המועמד לראשות הממשלה

פיטה ניסה להשיג רוב ולרוץ שוב, אלא שהשמרנים בפרלמנט בלמו אותו. היו”ר אמר שאפשר להיות מועמד רק פעם אחת, במושב של הפרלמנט.

בינתיים, בית המשפט לחוקה (הבג”ץ של התאילנדים) השעה את פיטה באופן זמני מהפרלמנט, עד לדיון בעתירה של מתנגדיו, הטוענים בעתירה כי הפר את חוק הבחירות.

לפי העתירה היו לפיטה מניות בחברת תקשורת כשהגיש את מועמדותו לבחירה לפרלמנט. פיטה טוען שלא עבר על חוקי הבחירות, וכי העביר את המניות, שהיו בבעלותו.

זכות עמידה

חברי המפלגה של פיטה, פנו לבית המשפט לחוקה כדי שיחייב את הפלרמנט לאפשר לראש מפלגתם לעמוד שוב להצבעה למינויו לתפקיד ראש הממשלה.

בית המשפט לחוקה אמר שאין להם “זכות עמידה”, כי הם לא נפגעו ישירות מההחלטה.

בעיות בפרלמנט לא פותרים בבית משפט?

פיטה מנהיג המפלגה, לא מוכן לפנות לבית המשפט לחוקה. לדעתו את הבעיות בפרלמנט, צריך לפתור בפרלמנט.

אצלנו, גם המתנגדים וגם התומכים בסמכויות בג”ץ בהווה, פונים לבג”ץ בעתירות להסדיר את ענייניהם.

מה יקרה בתאילנד ובישראל? אולי יוכרע עד החופשה הבאה…. או שלא…..

תאילנד ללא ראש ממשלה. המועמד שנפסל לא רוצה לפנות לביהמ”ש, שדחה את עמיתיו על זכות עמידה

ובינתיים על החוף בסמוי, העימות הישראלי מסלים

רחל מספרת שששאלה את אוחנה למה הוא חושב שמגיע לו להגיע להגיע לפה עם הילדים שלו, כשהוא רוצים לחסל את בג״צ. לדבריה ואוחנה ענה בתגובה : ״אני את הילדים שלי עשיתי בארה״ב״

“וכששאלתי למה לא מגיע לכולם? הגמד הקטן שלידו” נופף מולי אגרוף לכיוון הפנים, ואיים במכות”. לדבריה ענתה לו בתגובה: “קדימה תתחיל, אנחנו בתאילנד לא בישראל …הגמד התקפל. ביקשתי מהמקום את הצילום מהמצלמות, מחכה לצילומים”.

נגמר באיומים

וכמו בישראל, אחרי הלשון החריפה של רחל המפגינה, הגיעו תגובות חריפות גם  מהמבקרים שהגיבו בטוויטר .

בסוף סיבוב העימות, ציטטה רחל גם איומים  שקיבלה מישראל:

Rachel Mohoni on Twitter: “איומים לרצח בלי בושה pic.twitter.com/AO9GaXbAAG / Twitter”

איומים לרצח בלי בושה pic.twitter.com/AO9GaXbAAG

“תחזיקו אותי” …מהצד השני של האוקינוס

Rachel Mohoni on Twitter: “וזה ממשיך.. pic.twitter.com/px8n8bGl8k / Twitter”

וזה ממשיך.. pic.twitter.com/px8n8bGl8k

בתקווה לזמנים טובים יותר. והכלה ונימוס מכל הצדדים. כי יש לנו רק מדינה אחת. וכולנו דואגים מכך שהיא נקרעת בעימות וקיטוב מתמשך.

 

דווח/י על תוכן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

4 תגובות

  1. רשמת *וכמו בישראל*
    בישראל אנשים כמוה מקללים, חוסמים כבישים ושוברים שמשות של רכבים עם ילדים מבועתים, וממשיכים הביתה לחגיגת קנאביס ובירה, מבסוטים מההתעללות שלהם, ותמיכת בית המשפט שלהם.
    בתאילנד, היא צריכה להודות לאוחנה שלא ביקש מהשוטרים שבוודאי מלווים אותו כאישיות מאובטחת, שלא שלח אותה לטעום מעדנים מבית סוהר מקומי, ושחרור עם איסור חזרה לתאילנד. גיבורה גדולה.

  2. הצד התומך בשינויי החקיקה שמקדמת הממשלה, מכונה בד”כ בישראל “שמרנים”. רוב השמרנים בעימות הנוכחי שייכים לצד הימני במפה הפוליטית בישראל. הצד המתנגד לשינויים – מכונה “ליברלי”. רוב הליברלים שייכים למרכז ולשמאל במפה הפוליטית בישראל. נכון שהשמות לא מדוייקים. יש אומרים שלא מדובר בשמרנים, אלא ב”רגרסיביים”. יש הטוענים שהליברלים הם פרוגרסיביים. ולדעתם פרוגרסיביות היא שלילה של יציבות חברתית שיוצרת בלבול ערכי. בקיצור, הוויכוח רק מתחיל. יוצא לחוף. מקווה לא לפגוש מדוזה עם דעה פוליטית. בינתיים, אני בטוח שנוכל להסכים, שמי שחושב כמונו – בטוח צודק.

  3. למה אתה רושם אותו דבר רק הפוך? זה אותו דבר ולא הפוך,
    גם כאן הליברלים זכו בבחירות והקיצוניים השמאליים מנסים לגנוב אותם בכוח!

תאילנד ללא ראש ממשלה. המועמד שנפסל לא רוצה לפנות לביהמ”ש, שדחה את עמיתיו על זכות עמידה

a man standing in a tent looking out into the distance

ספין? טקסין צ’ינוואט, רוה”מ הגולה, שוב הודיע שהוא חוזר לתאילנד, ביום בחירת מועמד רוה”מ מטעם בתו