לפי דיווח ישראלי, הממשל התאיי הודיע למשרד החוץ הישראלי כי הממשל האיראני התחייב ללא לבצע פעילות טרור נגד יעדים ישראלים בשטח תאילנד.
תאילנד היא אחד היעדים המועדפים על ישראלים בחו”ל. התראות פיגועים בשטח תאילנד נגד יעדים ישראלים, עלולות להביא לביטולי חופשות וכך לפגוע בהכנסות הממלכה מתיירות.
בחודשים האחרונים, פורסמה התראה על חשש לפיגוע איראני נגד יעדים ישראלים במספר מדינות כולל טורקיה ותאילנד. פיגועים אשר מיוחסים לנסיונות תגובה איראנית, לפעילות אשר לפי מקורות זרים מיוחסת לישראל.
בחודש יוני 2022 פורסם בתקשורת התאיית, כי האיראנים שוב מאיימים בפיגוע טרור נגד ישראלים, כנקמה על מעצר סוכן איראני באינדונזיה. מעצר שלכאורה בוצע בשיתוף פעולה ישראלי.
לא פעם ראשונה
בשנת 2012 נעצרה בבנגקוק חוליה איראנית אשר תכננה והחלה להוציא לפועל פיגועים נגד יעדיים ישראלים. שלושת האיראנים שנעצרו, היו חלק ממבצע שכלל סימון בתי עסק ישראלים ברחוב הקאוסאן – רחוב המטיילים והתרמילאים בבנגקוק. בנוסף, חברי החוליה יצאו להדביק מטען חבלה על רכבו של שגריר ישראל בתאילנד.
שלושת האיראנים נתפסו סמוך לבית המסתור באזור פרקנונג בבנגקוק (סמוך לתחנת פרקנונג ברכבת העילית BTS על רחוב הסוקומוויט במרכז העיר). במהלך המעצר השליך אחד האיראנים מטען חבלה על השוטרים התאילנדים. המטען פגע בעמוד ונפל חזרה על האיראני שנפצע ורגליו נקטעו.
בנוסף, באותה תקופה אותרו מספר מקומות בהם סוכנים בהשפעה איראנית, אגרו כמויות גדולות של חומרים כימיים ודשנים המשמשים להכנת פצצות. אחת הפשיטות התבצעה באזור צ’ון בורי בו נמצאת העיר פאטיה.
שגרירות ישראל בבנגקוק ניהלה מאבק למצות את הדין עם החוליה האיראנית. אולם ב2020 המפגעים הוחזרו לאיראן בעיסקה שנחתמה בין התאיים לאיראנים. סמוך לשחרור קיילי מור גילברט Kylie Moore-Gilbert,, האקדמאית האוסטרלית שנעצרה באיראן ב2018
אינטרסים
גולים איראנים
בתאילנד מתגוררים גולים איראנים רבים. חלקם מתנגדי שלטון. ביניהם כאלה המיודדים באופן קרוב עם ישראלים. לדוגמא: צעירים ישראלים ואיראנים המתאמנים יחד במועדוני איגרוף תאילנדי בבנגקוק וביעדים אחרים בממלכה.
אי שקט
עיתונאי ישראלי המתגורר בבגנקוק סיפר לי על שתי פעמים בהם נתקל בניסיון למגע מצד נציגי שגרירות איראן בבנגקוק
” בפעם הראשונה, נשלחתי לשגרירות צפון קוריאה במהלך סיקור, במטרה לקבל תגובה לכתבה וכן לבקש אשרת עיתונאי לביקור במדינה. במהלך התיאומים יצר איתי קשר אדם שהציג עצמו כ”פיקסר”. אחד שיכול לקשר אותי ולהסדיר את הפעילות. בבירור שערכתי, התברר שהאיש ממוצא איראני.”
” הפעם השנייה הייתה במרכז מסחרי בבנגקוק. אדם פנה לישראלי שהיה איתי, והציג עצמו כטייס איראני. האיש הציע להיפגש שוב. הישראלי הציע לו לנסות להיפגש עם אנשי האבטחה בשגרירות ישראל”
אין תגובה
לפי פרסום באתר Axios ב15 נובמבר 2022 התקיימה בבנגקוק פגישה של עליזה בן נון ממשרד החוץ הישראלי, עם בכיר במשרד החוץ התאילנדי.
הבכיר התאילנדי עדכן את בן נון על ביקור שערך בטהרן בחודש אוגוסט 2022 בו נדונו סוגיות אבטחה. לפי הדיווח הישראלי, הבכיר התאילנדי ביקש לחדש הבטחה שניתנה על ידי האיראנים לתאילנדים שנה קודם לכן ולא פורסמה. הבטחה לא לבצע פיגועים נגד יעדים ישראלים על אדמת תאילנד. לפי הדיווח, מקורות ישראלים מסרו כי אינם מורשים לדון בתוכן הפגישה. שגריר תאילנד בישראל פאנבה צ’נדררמיה Pannabha Chandraramya מסר כי הדיווח אינו מדויק, אולם לא ציין לאילו פרטים בדיווח הוא מתכוון.