שיקום המדינה בראש
ראש ממשלת תאילנד הודיע על כניסה ללא ויזה לסינים וקזחים מחודש ספטמבר 2023 עד פברואר 2024. התיירות בתאילנד מתאוששת בהתמדה בסיוע ממשלתי וביקוש גבוה לתאילנד כיעד לחופשה. בחצי השנה הראשונה של 2023 ביקרו בתאילנד מעל 15 מיליון תיירים. ההכנסה הכוללת מתעשיית התיירות מגיעה לטריליוני באהט, חלקה מתיירות פנים.
מיליוני תיירים נוספים צפויים להגיע לתאילנד. מספרם השנתי הכולל צפוי לעלות בהתמדה, ותוך מספר שנים לעקוף את נתוני השיא שלפני הקורונה.
הבנק המרכזי של תאילנד הודיע בחודש יולי על עליה קבועה בתיירות לצד ירידה ביצוא, שנגרמה בין השאר עקב עלויות שילוח שקפצו בתקופת הקורונה והורידו את הביקוש. יצואנים בתאילנד מצביעים על ירידה של כ5.9% בענף היצוא.
סגן נגיד הבנק המרכזי בתאילנד – BOT בנק אוף תאילנד מסר כי ניתוח הנתונים מעלה צפי לעלייה בתיירות וביצוא, כשתחום התיירות יהווה זרז מרכזי לשיקום הכלכלי הכולל. הצמיחה הכוללת של המשק התאילנדי צפויה להגיע ל3.6% ב2023, ועד 3.8% בשנת 2024 . בשנת 2022 הגיעה הצמיחה ל2.6% .
כמות התיירים ב2022 כ29 מיליון מבקרים. ב2023 כמות התיירים תגיע כנראה ל35.5 מיליון. ב2024 מתוכננת עליה נוספת ל 40 מיליון תיירים בשנה. כמות דומה לביקורי תיירים ב2019 שהייתה שנת השיא לפני הקורונה. האטה ומיתון עולמי, עלולים כמובן להשפיע על נתוני התיירים.
Millions of Chinese tourists are going on holiday again. Many of them are headed for Thailand | CNN
Thailand’s golden beaches, shopping districts and ornate temples are filling with tourists once again and Chinese vacationers are getting an especially VIP welcome under a new visa-free scheme.
הממשלה החדשה מעוניינת להאיץ התאוששות כלכלית. הבחירות נערכו במאי, מונה ראש ממשלה, והגיע הזמן להפשיל שרוולים ולקדם צמיחה לאחר קורונה, הפיכות צבאיות ומהומות פוליטיות ברחובות. מבקרי השלטון, מצביעים על החלטות פופוליסטיות, בתוך האסטרטגיה החדשה ישנה.
גם הישראלים חזרו
תאילנד הפכה מזמן ליעד תיירותי לכל המשפחה. בשנים האחרונות החלה גם מגמה של “רילוקיישן עצמי” ישראלי למגורים בממלכה.
רילוקיישן עצמי ישראלי: אורזים עם המשפחה, נוחתים בתאילנד וחיים על חסכונות. מנסים להמשיך לעבוד אונליין או לחפש עבודה, ואחרי שנה-שנתיים חוזרים לישראל.
מושבות ישראלים עם משפחות התארגנו בקופנגן, בפוקט, וגם בבנגקוק. תוספת למספר התיירים הישראלים בתאילנד העולה בהתמדה במשך שנים.
תאילנד הפכה ליעד התיירות השני בעולם לישראלים אחרי ארצות הברית. נוחה, עם “דיאט קולה” לצד ה”מזרח הרחוק” עם ג’ונגל ופילים. משווקת לזוגות בירח דבש, משפחות עם ילדים, קשישים במסע של גיל הזהב. וכאלה שרוצים לעצור ולחשוב על החיים, עם המשפחה או לבד. בקיצור: כל מי שרוצה ויכול לעלות על טיסה.
חלק מהמטיילים הישראלים זוכרים את תאילנד של פעם. תאילנד שהייתה יעד רחוק לישראלים, אליה הגיעו בעיקר תרמילאים ישראלים. התרמילאים לנו בגסט האוסים זולים והתקיימו על תקציב יומי מצומצם. הגיעו לנוח מהודו, בדרך לעבוד בבסטות ביפן. רק הורים אמידים והרפתקנים הרשו לעצמם לבקר את הילדים המוצ’ילרים.
התייר הישראלי הממוצע היום רואה בתאילנד יעד חופשה לגיוון בין דילוגים לכמה ימים לאירופה, או מבצע של הרגע האחרון ב”איי סיישל”.
מוצאים באינטרנט כרטיס טיסה זול אל חופשה נוחה במחיר סביר. תנאי ה”ויזה בהגעה” נתפרו במיוחד בשביל טיול ארוך-קצר של כמה שבועות בלבד. הממשל התאילנדי שואף להביא מטיילים שיוציאי מקסימום הוצאות במינימום זמן. לא יעשו בעיות, וכמובן לא כאלה שיחליטו להישאר בתאילנד “בין הרגלים” של המקומיים.
טוב לכלכלה
אתרי החדשות בתאילנד מפרסמים כתבות המציינות את העלייה המבורכת בכמות התיירים ותרומתה לכלכלה.
רק תבואו, ועדיף לתקופות קצרות, עם כמה שיותר הוצאות יקרות.
לצד הכתבות על צמיחת התיירות, מתפרסמים סיפורים על “צרות של עשירים”. לדוגמא, סוגים שונים של מרמה והונאת תיירים, שהמדינה נלחמת בהם במטרה לעודד עוד תיירים להגיע.
הממשל מנסה לצמצם את כמות ה”תיירים הרעים”. ארגוני פשיעה זרים, אלה הנמלטים מהחוק בארצם, ותיירים בלי כסף (המכונים בסלנג המקומי “קי נוק” – צואת ציפורים) ועוד.
נעים לתיירים
בניגוד לתפיסה הרווחת המחפשת “מקומות שקטים”, דווקא עומס תיירים מעלה את התחרות המקומית וכן את מגוון השירותים. יש כמובן “משוגעים לדבר” שאוהבים להגיע למקום קטן עם מלון אחד. הח”מ מעדיפה להיות אחת מרבים באתר תיירות, ולא זרה כמעט יחידה שכולם נועצים בה עיניים.
הייתי בחופשות “לא בעונה” בטורקיה בחורף. ביליתי בעיר חוף בה כמעט כל המקומות היו סגורים.
יש כמובן משהו באמצע, באתרי תיירות הומים אבל לא עמוסים מדי.
בתאילנד בכל עונה שביקרתי, היו הרבה תיירים. ההבדל בין עונות התיירות התבטא רק ברמת העומס.
יותר מדי ?
לצד הכתבות הטובות, עולים נושאים המודגשים על רגע סגר הביקורים בתקופת הקורונה.
אתרי תיירות מלאים מדי.
בתקופה בה לא הגיעו תיירים – לאורך סגרי הקורונה בתאילנד, ההכנסות ירדו, אולם הטבע בתאילנד החל להתאושש. כך קרה במקומות רבים בעולם.
קוסמוי מתייבש
מאגרי מי הגשמים על הא סמוי מתדלדלים בהתמדה בשל הצריכה של תיירים מכל העולם אשר מספרם הולך ועולה. האם מדובר בסכנה חמורה לסביבה או בצורך שנדחה יותר מדי זמן להתקין צינור לאספקת מים מהיבשה. גם בקופנגן סובלים מבעיה דומה ונעזרים במיכלי מים.
פעילי איכות הסביבה מסבירים שסיפור המים, הוא סימפטום לעומס של מבקרים בתאילנד, בדומה לאתרים נוספים בעולם. עומס שהודגם בתקופת הקורונה, תקופת הסגרים בהם החל הטבע להתאושש.
אתר מורשת לא עומד בכמות המבקרים
קאו קלנג נוק Khao Klang Nok , הפארק ההיסטורי של סי- טפ อุทยานประวัติศาสตร์ศรีเทพ , אירח כ20,000 מבקרים בסוף השבוע האחרון. הרבה מעל מה שציפו מנהלי האתר בסוף שבוע רגיל. הרשויות שוקלות להגביל את הכניסה ולאסור טיפוס על השרידים.
מה מושך 20,000 תיירים ביום לאתר המורשת החדש באונסקו: קאו קלונג נוק เขาคลังนอก. תאילנד שוקלת הגבלות
מה הלאה
תגיעו לבקר, ותראו בעצמכם. בתאילנד כמעט 71.6 מיליון תושבים (נכון לספירה ב2021). הם יכולים לספוג עוד אסקפיזם של תיירים.
כמו שאמר לי ישראלי מבנגקוק: “זו לא בעיה שלנו אלא שלהם. לנו בישראל יש בעיות אחרות, כמו אויבים ולהמשיך להתרבות”.
סתם שתדעו, גם בתאילנד יש את אותן בעיות. אבל זה עניין לכתבה אחרת על איפה מרכז העולם. רמז: לא רק בישראל חושבים שאנחנו במרכז. גם סינים ואמריקאים בטוחים שהם ב”סנטר” של כולם. תכונה אנושית.