מעצרים פוליטיים בשימוש בנשק ישראלי
תלונה חדשה על שימוש ברובי תבור ישראליים, בידי חיילים מצבא תאילנד אשר עצרו פעילים פוליטיים.
פעילים אדומים, מבצעים חקירה על מעצר חבריהם בתקופת השלטון הצבאי שאחרי ההפיכות הצבאיות האחרונות בתאילנד. התחקירים מפורסמים ברשתות החברתיות.
בין הנושאים הנחקרים, שימוש לכאורה ברובי ציד כנגד מפגינים, במטרה למנוע אפשרות זיהוי הרובה היורה באמצעות ניתוח חריצים על הקליע. רובי ציד shut gun מפיצים ענן חלקיקי מתכת היוצרים נזק רחב במטרה. ללא קליע , לא ניתן לזהות מאיזה רובה נורו. כך קשה יותר להגיע ליורה.
מירב כהן, מטיילת ופעילה חברתית, שלחה את הידיעה.
יש לציין שכוחות הביטחון התאילנדים, וכן השלטון התאילנדי, אינם תחת סנקציה בינלאומית או אחרת, המונעת מכירת נשק.
เสื้อแดง סְאָה-דֶנְג החולצות האדומות
תנועה פוליטית בתאילנד שנוסדה ב2006. מטרתה העיקרית, התנגדות לההפיכה הצבאית coup d’état שהדיחה את ראש הממשלה המכהן טקסין צ’ינוואט באישומים של שחיתות.
התנועה הורכבה מקבוצות פוליטיות עם אג’נדות שונות, ואפילו סותרות. בין הקבוצות: תומכי ראש הממשלה המודח מהאזורים החקלאיים ומעמד הפועלים, פעילים חברתיים, ואף תנועות סוציאליסטיות וקומוניסטיות. הנושא המאחד היה התנגדות למעורבות הצבא, חיזוק הדמוקרטיה, ופעולה למען כיווץ הפערים בחברה התאילנדית.
“הצהובים” – שהתנגדו לאדומים, הצביעו על פופוליזם ושחיתות של חלק ממנהיגי האדומים. מה שהעלה לדעתם את החשש לפגיעה חמורה במדינה, אם יהיו בשלטון.
רובי סער
בתמונה שפורסמה בעיתון היומי “מטיצ’ון”, נראים חיילים בלבוש סער ומסכות, עוצרים פעיל “אדום” באישומים שונים. לכל החיילים בתצלום נשק מסוג תבור.
נשק ישראלי בדרום מזרח אסיה
בעולם פורסם מספר פעמים על הופעת נשק קל ישראלי בידי כוחות צבאיים במזרח אסיה.
https://www.vifindia.org/article/2016/june/27/southeast-asia-can-t-get-enough-of-israel-s-weapons
תבור
Tavor Assault Rifle 21st Century TAR-21 הוא רובה סער פרי פיתוח ישראלי במפעל מגן. מפעל מגן נמכר לחברת תעשיות נשק לישראל אשר המשיכה בפיתוח. התבור הוצע למכירה משנת 2005.
ב2006 כבר נמכרו כמה סוגי דגמים של התבור לצה”ל, לצבאות אחרים, ולשוק האזרחי האמריקאי שם הופץ דגם חצי אוטומטי. בצה”ל משתמשים היום ב”מיקרו תבור X95″.
תבור (רובה) – ויקיפדיה
מידע כללי סוג רובה סער בּוּלְפַּאפּ נגזרות תבור קלעים, תבור קומנדו, מיקרו-תבור, תבור 7 תכנון תע”ש, 1998 מדינה מייצרת ישראל יצרן תעשיות נשק לישראל מעצב תעש מערכות תקופת השימוש 2001-2010 (כ־9 שנים) מלחמות מבצע גשמי קיץ, מבצע עופרת יצוקה, הסכסוך התאי-קמבודי, המלחמה בדרום אוסטיה, מלחמת לבנון השנייה, מלחמת חרבות ברזל
תבור מוזהב
המשמר המלכותי התאילנדי מאובזר ברובי סער מסוג תבור אבל עם גלאם. רובים בצבע זהב.
מפעל ישראלי לייצור נשק קל בתאילנד
לאחרונה אף נפתח מפעל ישראל לנשק קל בתאילנד, בשילוב שותפים מקומיים.
עסקאות בטחוניות
בשגרירות ישראל בבנגקוק, מוצב נספח צה”ל העוסק בשיתופי פעולה כולל סחר בתעשיות בטחוניות עם עמיתיו התאילנדים וכן עם מדינות האזור.
בעבר פורסמו טענות על מכירת ציוד צבאי לחונטה במיאנמר השכנה. חונטה שתפסה את השלטון בבורמה אשר שינתה שמה למיאנמר.
בתאילנד אפשר לפגוש מתווכים המציגים עצמם כנציגי תעשיה בטחונית ישראלית זו או אחרת. הדבר נובע בין השאר מכך שלמעשה לא מדובר בעובדים של תעשיה בטחונית אלא במתווכי עסקה.
מיאנמר | חשד לסחר נשק של התעשייה האווירית, אלביט, ומספנות ישראל, עם השלטון הצבאי בבורמה
אקטיביסטים תאילנדים, בסיוע ארגונים בינלאומיים, תבעו את ממשלת תאילנד על שימוש בתוכנת פגסוס הישראלית, אשר שימשה לפי התביעה לריגול לא חוקי אחרי פעילים חברתיים שלא עברו על החוק.
אקטיביסטים תובעים את תאילנד על ריגול בתוכנת פגסוס הישראלית. השלב הבא: דיסאינפורמציה כחול לבן