בילויי הלילה בבנגקוק כוללים שווקים בארים ומסעדות, הפתוחים עד שעה מאוחרת. חלקם פתוחים כמעט עד שעולה הבוקר.
ההכנסות מתיירות בשעות שבין 18:00 בערב ל06:00 בבוקר, מגיעות לביליוני דולרים. רק הכנסות מענף המסעדות והבארים, מגיעות לפי הערכה שפורסמה ב”בנגקוק פוסט” ל5.5 $ ביליון דולר לשנה. כ1% מהתוצר הגולמי של תאילנד. בנוסף, קיימות הכנסות ממרכזי קניות הפתוחים עד שעה 21:00. שווקים פתוחים של דוכנים ומסעדות כמו באזור ראצ’דה, דיסקוטקים ובארים, מופעים, תעשיית הליווי והזנות, ועוד.
המלצות בילוי ליילי בבנגקוק
בחרתי כמה מהיעדים הפופולריים ביותר על תיירים ישראלים. משם המשכתי לכמה מקומות שלדעתי מוכרים יותר לוותיקים שהרחיבו את מעגל הבילויים…
רחוב הקאוסאן וסביבותיו. לדוגמא רחוב ראמבוטרי המקביל לרחוב הקאוסאן, והרחוב סובב המקדש סמוך לתחנת המשטרה. האזור מלא בארים ומסעדות. מקום להכיר ולבלות. עמוס בסופי שבוע. יש כמובן גם אוכל רחוב, דוכנים, וחנויות מסאז’.
שוק הפרחים – פרחים טריים מכל הסוגים והגוונים בשוק פתוח, וכמה מסעדות מקומיות ונוף ליילי רגוע של בתי בנגקוק הוותיקים.
איך התחיל שוק הפרחים בבנגקוק ปากคลองตลาด פָּאק קְלוֹנְג טָלָאת
צ’יינה טאון מסעדות, חנויות ושווקים, בנוסף לשלטים עם הרבה סינית.
רחוב סוקומוויט
סוקומוויט הוא אחד הרחובות הארוכים בתאילנד. מתחיל מלב בנגקוק, ומגיע עד העיר פאטיה. בחלקי הרחוב בלב בנגקוק, אזורי בילוי רבים הפתוחים בלילה:
סוי 11 – בארים, וקרוב אליהם מרכזי קניות כמו טרמינל 21הנמצא במרחק הליכה או תחנה אחת של הרכבת העילית BTS. בין המועדונים בסוי 11 – ה”שוגר קלאב” וה”לבלז'”.
סוי 24 וסביבתו (תחנת BTS פרומפונג) קניונים ובארים. שני מרכזי קניות ענקיים – “אמפוריום” ו”אם קרטייה”, מתחברים לתחנת הBTS פרומפונג הנמצאת בסוי 26.
סוי 21-23 “סוי קאבוי“ וסביבותיו. “סוי קאובוי” מקביל לרחוב הסוקומוויט בין סוי 21 ל 23. כ500 מטר עמוסים מועדוני חשפנות. לאחרונה המקום פופולרי גם למסיבות תיירים, ללא ממד החרמנות לשמה. בסוי 17 הסמוך – סופרמרקט פודלנד הכולל “דיינר” במחירים עממיים. פתוח 24 שעות ביממה. שם הדיינר – “זול וטוב” Tuk Lae Dee.
סוי 3-5 מסעדות באזור הערבי הזר (זהירות: קיימות התראות טרור והמלצות לישראלים לא לבקר במקום) ובארים סליזיים לאורך הסמטאות הקטנות. באזור סוי 4 “ננה פלזה” – כמה קומות של מועדוני חשפנות.
סילום
ניתן להגיע בBTS רכבת עילית או ברכבת תחתית אל תחנת Silom. הסמטאות באזור הסילום מלאות מסעדות קטנות, פאבים ומועדוני חשפנות, ודוכני רחוב:
פאטפונג – סמטה מלאה מועדוני חשפנות ושוק לילה שנפגע בקורונה ובשינויים בנוהל העירוני במקום. על רחוב הסילום סמטאות עם מסעדות ומועדונים. היזהרו מכמה מלכודות תיירים, לפעמים מקבלים חשבון מנופח.
רחוב טאניה – רחוב הקהיחה היפנית, מקביל לרחוב הפטפונג. מועדונים לאוכלוסייה יפנית. כולל גם אונסן – בית מרחץ ספא יפני. בסמטאות הקטנות גם מסעדות ספונות עץ קטנטנות כמו ביפן.
יש גם אזור גיי צבעוני ומעוצב, כולל סמטה מפורסמת סמוך לסניף בורגר קינג ליד תחנת סילום של הרכבת העילית BTS. סילום סוי 4 עמוס “גיי בארים”, המארחים כמובן גם קהל סטרייטי רב. פעיל בשיא בדרך כלל מ21:00 עד חצות בלילה. אחר כך רוב הקהל עובר לאזור הגיי פארטי בסילום סוי 2 מקום בו פועל מועדון DJ Station dance.
ראצ’דה
אזור פופולרי בקהל התאילנדי. מקובל יותר בין תיירים ממזרח אסיה (סינים, קוריאנים וכדומ). תיירים מערביים רבים כבר גילו את האזור.
ניתן להגיע בMRT הרכבת התחתית.
שווקי הלילה באזור ראצ’דה פתוחים עד השעות הקטנות של הלילה. יש כמה שווקים קרובים זה לזה. חלקם פרושים במתחם של כמה רחובות, עם חנויות פתוחות עד שעה מאוחרת. אחרים הם מתחמי אוכל ובילוי מוסדרים.
באזור גם מסאז’ים-ליווי בסגנונות שונים, המיועדים בעיקר ללקוחות ממזרח אסיה. רובם מעוצבים במראה הקלאסי המוכר: חלון זכוכית מאחוריו יושבות בנות שהלקוחות בוחרים. בקומות נוספות, סוגים שונים של בילוי, כולל אזורי דוגמניות המסתובבות בין קהל הלקוחות וכדומ.
פרטונם וארוחה בראש גורד שחקים
אזור פרטונם בעל מאפיינים הודים ומוסלמים. כולל שוק לילה ויום. סמטאות עמוסות טקסטיל. מרכז קניות פלאטינום ממוזג עמוס במותגי אופנה על פני קומות רבות.
בלילה ניתן לשתות דרינק על גג הבאיוק. מגדל בתוכו מלון, בלב קסבת סמטאות בהן חנויות אופנה הפתוחות בשעות היום והערב. על גג מגדל הבאיוק מוצעת ארוחת בופה או בר, בכמה סוגי כרטיסים, שניתן להזמין אונליין או לקנות בכניסה – בקומת הרחוב של הבניין.
אני מעדיף דרינק בבר ורטיגו, על גג מלון ברחוב סאטהון סוי 1
נמצא בגג מלון באנין טרי Banyan Tree Bangkok โรงแรมบันยันทรี กรุงเทพ. שימו לב לקוד הלבוש במקום – מכנסיים ארוכים ונעליים, ללא כפכפים.
רבים מעדיפים לשתות בSKY BAR על גג ה STATE TOWER בקצה רחוב הסילום בכיוון הנהר. המקום בו צולם הסרט “הנגאובר” בתאילנד.
תנופת הבנייה בבנגקוק, הרימה לאוויר עוד כמה בארים עם נוף פסגות עירוני. אלו שלמעלה, הם הראשונים הוותיקים יותר.
מזון וסופרמרקט | בנגקוק פאטיה ופוקט
רבות מחנויות ה7-11 פתוחות כל הלילה.
בנוסף, רשתות סופרמרקט כמו FOOLAND בכל תאילנד, ו SUPERCHEAP שראיתי בעיקר באי פוקט. שתי הרשתות פתוחות כל הלילה.
תיירים רבים מגיעים לסניפי “פודלנד”. רשת סופרמרקטים המוכרת מוצרים מערביים וכוללת גם מסעדת-דיינר במחירים עממיים.
הסניפים הפופולריים על תיירים הם סניף “פודלנד” בסילום, ברחוב מקביל לפטפונג (סניף חדש במהלך בנייה על רחוב הסילום. הסניף הפעיל כרגע נמצא בסוי קטן מקביל לפטפונג.
סניף פודלנד “אסוק” ברחוב סוקומוויט סוי 16 Foodland ฟู้ดแลนด์ สุขุมวิท 16 (בצד הרחוב המנוגד לסוי קאובויי).
בפאטיה פופולרי סניף “פודלנד” על רחוב המוביל מסוקומוויט עד לים. בפאטיה פועלת גם מסעדת KISS FOOD AND DRINK הפתוחה לאורך הלילה. מלאה בבליינים היוצאים מן הדיסקוטקים והבארים.
רשת “סופר-צ’יפ” פופולרית בפוקט. סופרמרקטים זולים, מעט מרופטים, בהם מוכרים כל דבר שתדמיינו, בהאנגר ענק שרק חלקו ממוזג.
שני סניפים של “פודלנד” בפאטיה:
Foodland Supermarket PATTAYA 1
Foodland Terminal 21 Branchמסעדת קיס פוד אנד דרינק ב”סקונד רואוד” פאטיה Kiss Food & Drinks 2 Second Road
קוד לבוש
בארים ומועדוני ריקודים רבים המתייגים עצמם כאקסקלוסיביים, במיוחד בבנגקוק, מחייבים את הבאים בקוד לבוש. אסור להיכנס בכפכפים או סנדלים. גברים מחוייבים במכנסיים ארוכים ואסור להיכנס בגופיות.
מחוץ למועדנוים כמו לבלז’ בסוקומוויט סוי 11, ניתן למצוא מאכערים שימכרו לכם נעלים משומשות כדי להיכנס למועדון. ב7-11 הקרוב תוכלו לקנות ספריי חיטוי, או ללכת למקום אחר.
צ’יאנג מאי
מעל 14 מיליון תיירים מבקרים בעיר בשנה. עיר ממלכת הצפון מן העבר. עם שפה שונה ונימוסים קצת שונים מהמטרופולין בבנגקוק.
ציאנג מאי קברט מקובל בין תיירים. מופע ליידיבויז (טרנסג’נדרס) בדומה לקברט בפאטיה. בעיר מועדונים רבים של ג’אז ובתי קפה.
נייט בזאר – שוק הלילה סמוך לעיר העתיקה, באזור מלון מרידיאן. דוכנים עם אוכל בתיבול צפוני, קצת שונה ממרכז תאילנד ובנגקוק.
באזור מהונגסון – מיעוטים אתניים שבטיים הדוברים שפות שונות מתאילנדית. צ’יאנג מאי סמוכה לגבול עם בורמה ולאוס.
נימנהאמין רואוד Nimmanhaemin Road וה”נייט באזר” הם מוקדי הפעילות הליילים בעיר הצפונית.
פתוח
רוב מקומות הבילוי, מורשים למכור אלכוהול עד חצות בלילה ולפעמים עד 01 לפנות בוקר. חלקם ממשיכים למכור ב”קומבינות” למיניהן, כשמדי פעם מגיעה המשטרה לסגור את המקום.
מכירת אלכוהול אסורה בממלכה גם בין השעות 14:00-17:00 אחר הצהריים. רובנו נצליח להתאפק. מי שלא, יכול לקנות בקבוק בשעות אחרות, ולשתות במלון על המרפסת, בג’קוזי או באמבטיה.
קולות שונים בציבור בעלי העסקים, מצביעים על כך שהארכת שעות הגשת האלכוהול, תעלה את ההכנסה במיליוני דולרים נוספים לשנה.
ההגבלה הראשונה שאני זוכר על שעות פתיחת עסקי שעשועים הייתה בימי ראש הממשלה טקסין צ’ינוואט, אי שם ב2006. אז לראשונה נאכפה ההוראה לסגור, ועובדי התעשייה נחו בלילה. מאז החוק נשחק. במקומות רבים כמו ה”ווקינג סטריט” בפוקט, הכל ממשיך לפעול עד השעות הקטנות של הלילה.
הצבא, שתופס את השלטון בתאילנד בהפיכות, אוכף את שעות הסגירה בצורה יעילה למדי. ככל שחולף הזמן ממועד ההפיכה, שעות הפתיחה מתארכות בהדרגה עם ירידת האכיפה.
לפעמים מכבים את האורות בשעה אחת בלילה, אבל המקום נשאר פתוח ופועל באורות מעומעמים. פעמים רבות ממשיכים לפעול כרגיל. במיוחד בשנים האחרונות.
מריחואנה
לאחרונה נוספו גם חנויות המריחואנה. אסור לפי החוק לעשן במקום המכירה. בפועל רבות מהחנויות מציעות חדרי עישון או מרפסות עישון. יש ברים של מריחואנה בהם ניתן לעשן באופן חופשי.
בחלק מהבארים לקאנצ’ה (גראס , מריחואנה) בפאטיה תפגשו בדלפק זר. פעמים רבות הוא יהיה דובר רוסית, עם כמה בלונדיניות קשוחות פנים לצד סגל תאילנדי.
מסאז’ עד מאוחר
חנויות מסאז’ רבות פתוחות עד השעות הקטנות של הלילה. לפחות עד 20-21:00 ופעמים רבות עד אחר חצות הלילה.
פסטיבלים לכל המשפחה בפאטיה
פאטיה התאימה עצמה למשפחות, במיוחד לאחר סגרי הקורונה. מרכזי קניות חדשים נפתחו. משפחות רבות דוברות רוסית הגיעו לתקופות ארוכות בצל המלחמה באוקראינה. יש גם פסטיבלים ליליים כמו פסטיבל הזיקוקים והאורות בחודש זה. תערוכות מכוניות ואופנה עד שעות הלילה ועוד.
בתערוכה מבקרות משפחות עם ילדים יחד עם יחידים וזוגות. הדוגמניות לצד הרכבים, בלבוש מינימלי. הרכבים עירומים.
לשטוף את העיניים בתערוכת רכב וקמפינג בטרמינל 21 פאטיה 10-20.8
לילות חשוכים בטבע
בפארקים לאומיים כמו באזור נקון ראצ’סימה, מוכרזים לילות חושך לצפייה בכוכבים. מחיר ל1-2 לילות כ2,000-3,000 באהט לאדם.
סיורים ליליים בבנגקוק
בבנגקוק מתקיימים סיורי מקדשים ואוכל ליילים, על ידי מדריכים פרטיים ביניהם מדריכים ישראלים.
בין השווקים הפתוחים בבנגקוק: שוק הפרחים באזור צ’יינה טאון. השוק הסיטונאי “קלונג טוי” ברחוב ראמה 4, אזורי המסעדות בצ’יינה טאון, מקדש “הואה למפונג” סמוך לתחנת הרכבת “הואה למפונג” ברחוב ראמה 4. במקדש “הואה למפונג” ניתן להכות בגונג ולבקש משאלות, וכן לבצע טקס חיזוי עתיד בניעור קיסמי עץ בתוך קופסא עד שאחד נופל החוצה. ולפי המספר שרשום עליו – בוחרים את הנבואה המתאימה.
Asiatique בנגקוק
שוק לילה פתוח על נהר הדז’או פרייה, אטרקציה לתיירים.
הפלגות לילה
יאכטות מפליגות בבנגקוק לאורך הנהר, ניתן לקנות כרטיס לארוחת בופה עשירה, עם הופעה, במהלך הפלגה לאורך נהר הדז’אופריה החוצה את העיר. גדות המקדשים והמלונות של בנגקוק, מאירים את המנות לאורך ההפלגה. יותר מ10 חברות שונות, מפעילות שייט ליילי עם ארוחת בופה בהפלגה על הנהר.
ניסיתי. טעים מאוד. הספינות שטות לאט והנהר שקט, כך שאין חשש למחלת ים. חוויה נעימה.
אפשר לשוט לאורך היום באוטובוס סירה, במחיר כרטיס נסיעה באוטובוס ציבורי. חוויה נעימה, בסגנון שונה מארוחה ליילית.
שימו לב, הארוחה הליילית מחוייבת בדרך כלל בקוד לבוש. אין כפכפים, אסור ללבוש גופיה ומכנסיים קצרים. בקיצור, חצי אלגנט.
חיי לילה בפוקט
האפשרות הקלה ביותר לתיירים היא ללון או להגיע לבילוי בחוף “פטונג” חיסרון: בפוקט יש חופים יפים יותר מהחוף בפטונג. בנוסף, פטונג עמוס, רועש ומלא תיירים – יתרון וחסרון כמובן.
בפוקט אזורים יפים רבים נוספים. חופים מיוחדים ומרכזי קניות ועיר עתיקה “פוקט סיטי”.
ההתלבטות העיקרית שלי הייתה איך להתנייד. בסופו של דבר שכרתי רכב (אוטו). לא שכרתי טוסטוס בגלל כמות תאונות גבוהה על האי. במיוחד בלילה במעבר בין חופים ואזורים באי. חלק מהכבישים מפותלים ותלולים ולא מספיק בטוחים. די הרבה תאונות קטלניות קורות במעבר בין חופים. פחות אם נוסעים בטוסטוס באותו חוף. אפשרות פופולרית שהתפתחה בזמן האחרון – היא שימוש באפליקציות להזמנת רכב שיסיע אותכם. נחמד מאוד. ניסיתי בפאטיה ועבד מצויין.
האזורים העיקריים בפוקט: “פוקט סיטי” – העיר ובה אזור חנויות עם סמטאות ציוריות עמוסות דוכנים ומסעדות. סמוך לעיר העתיקה, נמצא מרכז קניות “סנטרל” גדול המורכב משני מתחמי ענק – החדש והישן. אטרקציות נוספות הן חוף צ’לונג, חוף רוואי, חוף נאיהאם, וחופים סמוכים להם. בכל אחד, רחובות עם מסאז’ים, מלונות ומסעדות.
2 תגובות